Бижута от медицинска стомана– практичният избор в постигането на максимален ефект!

Съвременният пазар за бижута и аксесоари предлага невиждано досега изобилие и разнообразие от стилове, типове, модели и материали за тяхната изработка. Все по-важно става условието те да бъдат устойчиви, неизменящи цвета и блясъка си и най-важното – да не предизвикват алергични реакции. Именно на тези условия категорично отговаря медицинската стомана. Тези си свойства тя дължи на ниското съдържание на водород, което действително предпазва стоманените изделия от окисляване и корозия и съхранява техния блясък.

Живеейки в свят, в който повече отвсякога имаме нужда от защита и подсигуряване на нашето здраве, изборът на противоалергични бижута става почти толкова естествен, колкото и този на чисти хранителни продукти. Тъй като стоманата притежава именно това качество, тя се използва широко в производството на хирургически инструменти, импланти и различен тип пиърсинг. При употребата на всяко едно от тях е задължително недопускането на алергични реакции. Неслучайно първите обеци, които се поставят непосредствено след пробиването на уши, дори на най-малките деца, са изработени именно от медицинска стомана. Това гарантира по-бързото и безопасно зарастване.
Не би било грешно да твърдим, че стоманата по нищо не отстъпва на благородните метали, а дори напротив. Да, вярно е, че специфичното излъчване на среброто трудно би могло да бъде изместено от първото място в сърцата на мнозина, но и тук определено има какво да кажем в полза на медицинската стомана. Тя, за разлика от среброто, не потъмнява и не изисква никаква по-специална поддръжка. При изработката на сребърни бижута се налага употребата и на мед в различни съотношения, защото в противен случай то би било твърде меко и неустойчиво като материал. Именно това е и причината за неизбежното потъмняване на сребърните изделия. Това, както вече подчертахме, е абсолютно невъзможно при тези, изработени от медицинска стомана. Трайността и устойчивостта й на външни въздействия я превръщат все повече в предпочитан избор при търсенето на бижу за лично ползване или подарък.

Друго безспорно нейно предимство е напълно достъпната цена на стоманените бижута, което отново подчертава тяхната конкурентност и приложимост на съвременния пазар. Разнообразието от комбинации на стомана с кристали, седеф, благородни метали, минерали и различни видове скъпоценни камъни е повече от смайващо. Вкусът и на най-педантичния и взискателен ценител на бижутерийното изкуство със сигурност би бил удовлетворен. Фини обеци по ухото или висящ модел на винтче или носачи, колие с оригинална висулка, нестандартна или класическа гривна, пръстен в съчетание с кристал или седеф – който и да е направеният от Вас избор в търсенето на перфектното бижу от стомана, бъдете сигурни, че ще останете повече от доволни и удовлетворени!

Противоалергичността им, невъзможността да потъмнеят, да се счупят, да бъдат наранени или надраскани, както и трайността на блясъка им, превръщат стоманените бижута в един от безспорните фаворити при търсенето на подарък за любим човек. Трайността на спомена, който искаме да създадем, е гарантирана благодарение на този рядко устойчив и непретенциозен, а в същото време толкова ефектен метал!

Вашият коментар