Бижута със златно покритие – достъпният лукс

Нуждаем се от стилен и ефектен подарък, който да бъде и в приятни за портфейла ни ценови рамки? Искаме да създадем добро впечатление с избора си и да оставим красив спомен на любим човек? Е, за наша радост и успокоение съществува вариант, който отговаря напълно на тези изисквания, и неговото име е бижута със златно покритие.
Златното покритие в сектора на бижутата може да бъде 14К, 18К или 24К. Добива се след протичането на електро-химичен процес, по време на който слой злато се полага върху повърхността на различни сплави, използвани за изработването на бижута. Този процес се нарича галванопластика. Споменатите сплави най-често са мед, месинг и някои други неблагородни метали. Използваното количество злато в обшивката на бижуто определя и неговата крайна цена.

Съвременният пазар предлага главозамайващо разнообразие от изделия – колиета, обеци, пръстени, гривни, цели комплекти, висулки и други аксесоари. Един от най-впечатляващите сектори сред тях е именно този със златно покритие. Освен с изящна визия позлатените бижута впечатляват и с изключително конкурентните си и достъпни цени. Неслучайно са сред най-предпочитаните варианти при избора на изключително ефектен и в същото време напълно поносим като цена подарък.
Бижутата с позлатено покритие се характеризират и с добра здравина и отлична издръжливост. В търсенето на съчетание между ефектна визия и устойчивост на външни влияния често се залага на неблагородни метали, превъзхождащи златото, което е твърде крехко и уязвимо към надраскване. Оригиналният дизайн на гривни, пръстени, обеци, колиета, ланци, часовници все по-често се постига чрез метода на позлатата, който съчетава отличен естетически вид, издръжливост и достъпност. Напълно нормално и в допустима степен блясъкът на тънкия златен филм с времето намалява.

От първостепенно значение за по-дълга наслада от носенето на позлатени бижута е начинът, по който ги пазим и съхраняваме. Задължително условие за това да притежаваме толкова впечатляващи визуално, а в същото време напълно достъпни бижута, е да не ги подлагаме на директно взаимодействие с парфюми, препарати, вода, абразивни продукти и други. Неизбежно е с течение на изминалото време първоначалният блясък да се промени, но това до различна степен се случва с всички бижута. От адекватната грижа, която полагаме за тях, зависи запазването на красивия им блясък и добър естетически вид. Това включва една единствена съвсем проста стъпка – редовно внимателно полиране с мека кърпа. Това действие спомага за навременно отстраняване на елементи, предизвикващи окисляване повърхността на бижуто. И, разбира се – избягване на достъп до козметични кремове, масла, дезодоранти, парфюми, вода, перилни и почистващи препарати. Напълно възможно е съхраняването на тези изделия в пълния им блясък. Отговорът на въпроса „Как?” е много логичен: „С правилната грижа и внимание.”

Още един позитив е, че методът на поставяне на златно покритие може да бъде прилаган както при фини и изтънчени модели бижута, така и при по-масивни, едри и значителни като грамаж. Много търсени и винаги актуални например са гривните и медальоните с гравирани на тях послания или име – собствено или на любим човек. Прекрасна опция е, че и такива модели могат да бъдат позлатени. За категорията на цените отново е излишно да питате – напълно достъпни са, а визията и крайният ефект определено си заслужават!
Изправени пред огромния избор, който бижутерийният пазар ни предлага, е от ключово значение да бъдем информирани за качествата на изделията, които привличат вниманието ни. В това отношение бижутата със златно покритие притежават редица предимства. Ако се стремим към избора на ефектно бижу с великолепен блясък, а в същото време не желаем да надхвърляме определен бюджет, спирането на вниманието ни върху такова със златно покритие е възможно най-правилното решение, което можем да направим. С удоволствие предлагаме да разгледате внимателно подбраните и със специално отношение към различните Ви предпочитания бижута с покритие от бяло злато, които ние, от muren.bg, сме селектирали в отделна секция. Обещаваме да Ви вдъхновим и удовлетворим жаждата Ви за естетика и хармония между визия и качество.

Вашият коментар